Επικαιρότητα!!!

Επικαιρότητα!!!
Φεβρουάριος 2013

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Patras City Municipality PoliceΕλπίζω ότι το έγραψα σωστά. Ναι, θα αναφερθώ στην πολυαγαπημένη μου Δημοτική Αστυνομία.
Και είναι η τελευταία φορά. Όχι, δεν θα κάνω πάλι αρνητικά σχόλια, τουλάχιστον όχι δημόσια ή εγγράφως. Κι αυτό γιατί ίσως νομίζεται ότι έχω κάποιο προηγούμενο. Φυσικά και δεν έχω, απλώς αγαπώ την πόλη μου (ή καλύτερα ότι έχει απομείνει από αυτό που γνωρίζαμε ως Πάτρα) και όταν μαζί με τους υπόλοιπους Συμπολίτες πληρώνω κάτι, αναμένω τουλάχιστον να κάνει τα οφθαλμοφανή. Και θεωρώ ότι μερικά από τα παρακάτω είναι τέτοια. Παραθέτω μερικά παραδείγματα:

  • Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Επειδή χάνω τα λόγια μου, αν και η Ελληνική γλώσσα θεωρείται πολύ πλούσια, δεν προχωρώ σε χαρακτηρισμούς. Λοιπόν, αν παρκάρετε από τις 17:00 - 18:30 περίπου οι πιθανότητες να σας κόψουν πρόστιμο είναι μεγάλες. Θα μου πείτε μετά είναι οι ώρες αιχμής.. Ναι, γι' αυτό και κρύβονται, μήπως και χρειαστεί να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται. 
  • Αν βρέχει, μην ανησυχείτε, το ανθρώπινο πρόσωπο είναι παρόν. Δεν θα βρείτε ούτε έναν από την Δημοτική Αστυνομία. Να χαλάσουν τα ρούχα, τόσα λεφτά τα πληρώσαμε (ως Πόλη εννοώ). Οπότε πάλι παρκάρετε άνετα και δωρεάν (εννοείτε διπλο, τριπλo κλπ. - no problem).
  • Αυτό το θυμήθηκα λίγο πριν κάνω την ανάρτηση!! Αλήθεια, πως είναι δυνατό συγκεκριμένα οχήματα να παρκάρουν με τις ώρες στον δρόμο. Απλά ρωτάω, δεν συμφέρει ένα parking; Μάλλον πιο φτηνό είναι, ειδικά τώρα και με τις τιμές κρίσης, βρίσκεις με 3 & 4 €.
  • Καταγγέλλετε κάτι, π.χ. ότι κάποιοι είναι μονίμως παρκαρισμένοι παράνομα (βλέπε μηχανάκια) ή ότι κάποιοι δεν έχουν τα τελευταίου τύπου σήματα ελεγχόμενης στάθμευσης ή ότι αυτά δεν είναι κολλημένα κάπου στο παρμπρίζ τους ΙΧ τους.  Κάντε μια καταγγελία σας απαντούν. 
  • Διαμαρτύρεται κάποιος για τις κορίνες (της Αγ. Ανδρέου ας πούμε κι ας έχουν ξηλωθεί). Κανένα πρόβλημα, τοποθετήστε ότι μηχάνημα θέλετε επί του πεζοδρομίου και μην ανησυχείτε. Κανείς δεν θα σας ενοχλήσει. Τώρα αν σας βγει το μάτι από κανα αλυσοπρίονο (δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα), αυτό είναι αρμοδιότητα άλλου, οπότε γιατί να αγχωνόμαστε;
  • Θες να ανακαινίσεις το κατάστημα σου; Κάντο όπως θες εσύ ή η διαφημιστική εταιρεία που το ανέλαβε  (δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα) . Κι αν κλείνει το πεζοδρόμιο, μην ανησυχείς. Μέχρι να το πάρουν χαμπάρι, θα έχουν έρθει κάποιες εκλογές (δημοτικές, βουλευτικές οποιεσδήποτε), οπότε τότε δεν χαλάμε χατίρια. Θα μου πεις ο τυφλός , ο ανάπηρος, η έγκυος, η κυρία με το παιδικό καροτσάκι, εγώ ο περιεργομαλάκας που ενοχλούμαι με όλα; Τώρα έχουμε κρίση, θα μας κλείσεις το μαγαζί; Sorry guys, η Δημοτική Αστυνομία έχει το PSI και το hair cut, με τέτοια ψιλιλολόγια θα ασχοληθεί;
  • Βλέπετε ότι γίνετε κάποα οφθαλμοφανής τροχαία παράβαση και τους το λέτε. Η απάντηση είναι ότι αυτό είναι αρμοδιότητα της ΕΛΑΣ. Καλά ρε παλικαριά μου, τον ασύρματο γιατί τον κουβαλάτε; Θα πιεστείτε. Δεν μπορώ να καταλάβω, αυτό που εντοπίζει ο απλός πολίτης, δεν μπορεί να το κάνει η Δημοτική Αστυνομία; Δηλαδή, αν κάποιος κλέβει η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει νωχελικά την βόλτα της με τον freddo της επειδή είναι αρμοδιότητα άλλου; 
  • Το πιστεύεται ότι σε σχετικά πρόσφατη Εθνική Γιορτή (πριν τις Γιορτές των Αγανακτισμένων, τότε που ακόμα το Ελληνικό Κράτος τους πλήρωνε αδρά και δεν είχαν ακόμα αγανακτήσει), είχαν μαζευτεί 3-4 της Δημοτικής σε κεντρικότατο καφέ και απολάμβαναν το καφεδάκι τους πριν την Παρέλαση. Μάλλον το είχαν μπερδέψει με την αναμονή πριν την Καρναβαλική Παρέλαση και με τις στολές ένιωθαν μεταμφιεσμένοι.
Δεν θέλω να κάνω τέτοιου είδους σχόλια. Είναι μια δύσκολή δουλεία και είναι εκτεθειμένοι οπότε κάθε κίνηση κρίνεται και ενίοτε κατακρίνεται, ενώ πολύ σπάνια επιβραβεύεται. Αυτό σίγουρα δημιουργεί αμυντική στάση. Όμως.....

Αν δεν μπορούν να κάνουν την δουλεία αυτή, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Τίποτε δεν είναι υποχρεωτικό. Από την στιγμή που συνεχίζουν πρέπει να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται και μπορεί να έρθουν σε σύγκρουση με Συμπολίτες. Αστυνομία σημαίνει προσέχω τους γύρω μου, παρατηρώ κι όταν συμβαίνει κάτι περίεργο είμαι εκεί για να βοηθήσω. 
Ξεχάστε τα περί μπάτσων. Εδώ μιλάμε για Δημοτική Αστυνομία, αυτή την Υπηρεσία που πρέπει να είναι στο πλευρό του πολίτη και να τον βοηθά με κάθε τρόπο. 
Πιστεύω ότι τελικά είναι καλύτερο να κρατάς την θέση σου και να μην γίνεσαι έρμαιο της βαριεστιμάρας και των γνωριμιών. Στο τέλος αυτό θα αναγνωριστεί και θα σε σέβονται όλοι. 
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα τέτοια παραδείγματα, ας ψάξουμε να τα βρούμε.

Όπως είπα και παραπάνω, δεν θα κάνω πάλι κάποιο γραπτό σχόλιο.
Ας ελπίσουμε για το καλύτερο.

Καλό Πάσχα ! ! !