Επικαιρότητα!!!

Επικαιρότητα!!!
Φεβρουάριος 2013

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Φεβρουάριος

Επί τω δημοκρατικότερο Φλεβάρης. διότι άλλο Φλεβάρης και άλλο Φεβρουάριος. Το πρώτο αποπνέει κάτι το λαϊκό και κατά συνέπεια δημοκρατικό, ενώ το δεύτερο είναι πιο κυριλέ, συντηρητικό, Εν πάσει περιπτώσει.

Είναι ο μήνας του Καρναβαλιού. Σε αυτό το χρονικό διάστημα κορυφώνεται συνήθως. Φέτος βέβαια με την οικονομική κρίση, βλέπω μόνο το τελευταίο διήμερο κάτι να γίνεται, αλλά ελπίζουμε.

Καλό κουράγιο σε όλους, κι αυτούς που πληρώνουν κι αυτούς που δεν πληρώνουν. Είτε στα διόδια, είτε τον ΦΠΑ, είτε στα λεωφορεία.  όλοι έχουν ένα λόγο να μην πληρώνουν!! Αυτοί που πληρώνουν είναι χαζοί ή δειλοί? Μήπως αυτοί που δεν πληρώνουν είναι "μάγκες"; Έχουμε χορτάσει μαγκιά σε αυτή την χώρα. Μάγκες κι αυτοί που πετροβόλησαν το θέατρο για να μην παιχτεί το έργο με τον ...ΠΑΟΚ, μάγκες και αυτοί που .. παρενόχλησαν ή κτύπησαν την σύντροφο του Τζιμπούρ. Αν βρεθεί όμως κανας μπάτσος και τους τουλουμιάσει στο ξύλο θα τεθούν δεκάδες ερωτήματα. Έπρεπε??, μπορεί το Κράτος να κάνει τον.... Μάγκα; Μήπως αφού έκαναν ότι έκαναν θα έπρεπε να το συζητήσουμε λιγάκι και να τους πούμε ότι αν τα ξανακάνουν θα τους κάνουμε νταντά;

Πρέπει να τα βάζουμε όλα σε ένα καλάθι, από τον ΠΑΟΚ μέχρι τα διόδια; Όχι, αλλά στην εποχή που ζούμε δεν υπάρχει κανένα μέτρο. Όλοι θεωρούν ότι είναι αδικημένοι. Ακόμα και αυτοί που τα έτρωγαν επί χρόνια, τώρα αδικούνται επειδή κάποιος τους ξεβολεύει. Οπότε κατ' αυτή την λογική όλα έχουν σχέση μεταξύ τους και μπορούμε να τα συνδυάσουμε. Και εγώ ρωτώ, γιατί θα πρέπει ο κάτοικος της Πάτρας να πληρώνει το εισιτήριο των ΜΜΜ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης  (μέσω της φορολογίας του); Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό επί χρόνια, ενώ ο Πατρινός (και όχι μόνο φυσικά) να έχει και ακριβές και κακές συγκοινωνίες; Δηλαδή δεν θα αυξανόταν ποτέ αυτό το έρμο το κολοεισιτήριο; Φανταστείτε πόσο θα έπρεπε να είναι για να έχει όλους αυτούς τους υπαλλήλους ο ΟΑΣΑ κλπ. και να μην υπήρχε η επιδότηση από το Κράτος.

Χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή. Ας παραδεχτούμε ότι τόσα χρόνια ζούσαμε σε μια εικονική πραγματικότητα. Είμαστε μπουρδέλο και σε πολλούς αρέσει κιόλας αυτό για να κάνουν τις λαμογιές τους φυσικά και να είναι ήσυχοι ότι κανείς δεν θα τους πειράξει. Σε ένα ευνομούμενο Κράτος η λαμογιά δύσκολα περνάει, στο μπουρδέλο όμως;;;;

Είναι δυνατόν ο υπάλληλος καθαριότητας να παίρνει τα ίδια με τον καθηγητή ή τον γιατρό; Από την άλλη αν το Κράτος προσφέρει στον γιατρό ένα χαμηλό μισθό, τι τον εμποδίζει να ξεκινήσει από κάπου πιο χαμηλά και στη συνέχεια να μεγαλουργήσει στον ιδιωτικό τομέα? Γιατί κάποιοι κλάδοι απεργούν συνεχώς εδώ και δεκαετίες, π.χ. νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί, αγρότες? Οι άλλοι όλοι είναι οι βολεμένοι; Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Δηλαδή ένας εκπαιδευτικός πόσες ώρες την εβδομάδα δουλεύει; Και κάτι ακόμα, δηλαδή θα πρέπει ένας δημόσιος υπάλληλος να έχει το ίδιο επίπεδο ζωής με έναν επιστήμονα του ιδιωτικού τομέα που σήμερα είναι  και αύριο δεν είναι , ενώ ο δημόσιος θα είναι και δεν τον κουνάει κανένας? Το θέμα δεν είναι ούτε ο ένας να μην μπορεί να ζήσει ούτε ο άλλος να αμείβεται υπέρογκα, αλλά λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Όταν εργάζεσαι έχεις και κάποια ρίσκα, Ο υπάλληλος καθαριότητας ρισκάρει την υγεία του. Ο γιατρός δηλαδή δεν ρισκάρει όταν είναι συνέχεια με ασθενείς;

Και μια και ανάφερα παραπάνω τους ¨δεν πληρώνω", γιατί δεν πάνε σε όλους αυτούς τους κυρίους που δεν αποδίδουν ΦΠΑ ή δεν πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία να τους πουν δυο φωνήεντα; Πάντως εγώ την επόμενη φορά που κάποιος δεν μου δώσει απόδειξη δεν θα του πληρώσω τον ΦΠΑ. . Φτάνει πια η κοροϊδία και τα λουκέτα στην αγορά. Αν δεν βγαίνει το μαγαζί κλέισ' το και πήγαινε να γίνεις υπάλληλος. Πάω στοίχημα ότι οι μισοί από τους λουκεταδόρους ούτε που ξέρουν πόσα χρωστάνε και σε ποιον, οπότε δεν μου κάνει εντύπωση που κλαίγονται.  Αν μπορούσα να βάλω τα δελτία ειδήσεων των τελευταίων 5 χρόνων είμαι σίγουρος ότι η μείωση της κίνησης θα ήταν πάνω από 90% στα μαγαζιά. Οπότε μάγκες πάλι καλά να λέτε!!!

 Ας ηρεμήσουμε λίγο κι ας προσπαθήσουμε να βρούμε το ΜΕΤΡΟ. Διαφορετικά θα δημιουργήσουμε μια ακόμα χειρότερη κατάσταση και λίαν συντόμως θα γίνουμε τριτοκοσμικοί χωρίς επιστροφή. Εγώ πάντως σε μια τέτοια χώρα δεν θα ήθελα να ζω!!! Ηρεμία χρειάζεται. Με όλα τα παραπάνω αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι όλα τα πράματα έχουν πολλές όψεις ανάλογα από που κοιτάς.